Boren/zagen/hakken

P. Luyben & zn. beschikt over vakkundige betonboorders, zagers en koppensnellers, deze werkzaamheden voeren wij uit voor bedrijven in de bouw, infra en voor particulieren.

Wij zijn in staat om verschillende technieken en materieel in te zetten, zoals:

  • Diamantboren;
  • Luchtboren (lucht / compressor);
  • Diamantzagen;
  • Elektrische hakken;
  • Hakken op lucht.

Wij kunnen in “bijna” alle steensoorten ons werk uitvoeren. Afhankelijk van uw opdracht zullen wij u adviseren over de juist te kiezen techniek en methoden.

Boorwerk:

Diamantboren:

Wij kunnen diamantboren vanaf 12mm tot 600mm aanbieden. Hiermee kunnen wij met een hoge nauwkeurigheidsgraad boren door alle soorten gewapend beton, asfalt, natuursteen en andere steenachtige materialen.

Wij maken boringen voor afvoeren, proefboringen voor asfalt- en bodemonderzoek, gaten t.b.v. chemische verankering, ventilatiegaten, gaten voor open haard kanaal of afzuigkap etc.

Luchtboren:

Met behulp van een luchtboormachine in combinatie met een compressor, kunnen wij gaten boren in beton, steen of asfalt. De voordelen van luchtboren zijn de hoge boorsnelheid en het ijzer wordt minimaal beschadigd. Hierdoor kunnen er ook in korte tijd grote aantallen gaten geboord worden wat de kosten beperkt. Dit word veelal gebruikt voor constructiewerk en verstevigingen met bijv. Ankers, draadeinden of wapeningsstaal.

Zaagwerk:

Handzagen:

Voor het kleine zaagwerk tot 15cm diep. Wij gebruiken een handzaag voor het zagen van raam en deursparingen, kruipluiken, nieuwe trapgaten etc. Zagen met de handzaag kan op 2 manieren uitgevoerd worden namelijk droog of met waterkoeling waarmee stofoverlast tot een minimum beperkt wordt.

Wandzagen:

Voor het grotere zaagwerk maken we gebruik van onze wandzaag, deze gebruiken wij om sparingen te zagen in gewapend beton, het zagen van wanden, het loszagen van vloeren of balken. Wij beschikken over een zaag die met de grootst mogelijke nauwkeurigheid zaagt tot zelfs een diepte van 38 cm. Door waterkoeling wordt stofoverlast tot een minimum beperkt.

Vloerzagen:

Onze machine voor het zagen van vloeren en wegen kan tot 25cm diep zagen in beton of asfalt.

Sleuven/dozen:

Wij kunnen met stofafzuiging of met waterkoeling sleuven zagen en dozen boren t.b.v. leidingen incl. uithaken en opruimen.

Handwerk:

Hakken:

Wij beschikken over divers materieel om elk hak werk tot een goed einde te brengen. Wij kunnen zowel met een elektrische- als diverse luchthamers het werk uitvoeren. Wij hakken met ons materieel tegels van wanden, dekvloeren en beton.

Slopen:

Voor sloopklussen waarbij groot materieel niet ingezet kan worden hebben wij deskundig personeel wat elke klus met de hand kan uitvoeren. Veel voorkomende klussen zijn toilet- of badruimte, vloeren, balkons en kleinere sloopprojecten.

Koppensnellen:

Om de koppen van heipalen te snellen beschikken wij over diverse lucht hamers. Wij zijn hiermee in staat om uw heipalen op de gewenste hoogte te snellen en waarbij nodig eerst op de gewenste maat in te zagen.

Boucharderen:

Ruw of kaal maken van beton doen wij door middel van boucharderen. Dit doen wij ter voorbereiding om een nieuwe betonlaag of laklaag beter te laten hechten op het bestaande werk.

Verankering:

Aanbrengen van zowel mechanische als chemische verankering, bijvoorbeeld t.b.v. het plaatsen van prefab elementen, of voor het aanbouwen van constructies.

Materieel & werken

Betonpalen snellen Scheepbouwweg

Zagen

Boren